QC Chef - läkemedelsbolag i Ängelholm

Vill du vara med och utveckla QC - arbetet på ett växande svenskt läkemedelsföretag och få möjlighet att driva ett helt nybyggt lab? AB Cernelle är inne i en expansiv fas och söker nu en laboratoriechef (QC) som ska leda och utveckla arbetet inom kvalitetskontroll.

Om företaget

AB Cernelle utvecklar och tillverkar högkvalitativa pollenextrakt för medicinsk behandling av symtom i de nedre urinvägarna orsakade av; godartad prostataförstoring, kronisk prostatainflammation samt bäckensmärtsyndrom. Cernitol och Cernitol Novum är egenutvecklade växtbaserade läkemedel som distribueras till flera länder i Asien och Europa. Cernitol har nyligen godkänts av franska läkemedelsverket och Cernelle ser detta som ett genombrott för expansion i Europa. Bolaget etablerades 1953 och är beläget strax utanför Ängelholm. Backahill, ett investmentbolag med rötterna i nordvästskåne äger AB Cernelle. www.cernitol.se. 

Arbetsuppgifter

Som chef för QC ingår personalansvar och budgetansvar för din verksamhet. Du är avdelningens representant i ledningsgruppen samt vid interna och externa inspektioner.

I dina arbetsuppgifter ingår också att:

       ansvara för en säker och effektiv laboratoriemiljö genom att följa och implementera berörda delar av arbetsmiljölagstiftningen

       ansvara för att verksamheten bedrivs i enlighet med gällande regelverk (GMP, interna instruktioner och arbetsmiljölagen)

       ansvara för avdelningens utveckling och effektivisering

       ansvara för personalens kompetensutveckling

       på delegat ansvara för frisläppning av startmaterial för produktion

       utveckla, uppdatera och tillämpa kvalitetsdokument inom QC (instruktioner, analysmetoder, specifikationer, avvikelse- och change control ärenden)

       ansvara för kontakt med externa laboratorium och kvaliteten på externa analyser

       ansvara för att hålla avdelningens instrumentpark och analysmetoder gällande och uppdaterade genom kontinuerlig kvalificerings- och valideringsarbete

       identifiera och initiera stabilitetsstudier (program och rapport) för producerade batcher och utvecklingsbatcher (ICH-studier, on-going studier och in-use studier)

Din profil

Vi söker dig som har en ingenjörsutbildning inom kemi, läkemedel eller analytisk kemi och har kunskap inom GMP samt erfarenhet från läkemedels- eller livsmedelsindustrin. Du har erfarenhet från tidigare personalledande roller. Kunskaper inom mikrobiologi är meriterande.

Du är en drivande och effektiv person som inte är rädd för att prova nya vägar. Du är lyhörd, öppen och social samtidigt som du är noggrann och ser detaljer. Du känner ett stort ansvar för ditt arbete.

Cernelle kan erbjuda dig en spännande arbetsplats där du får arbeta med intressanta produkter och har möjlighet att utveckla både dig själv och verksamheten.

Top