Ansvarig Public Affairs-Solna

Vi söker en Ansvarig Public Affairs till ICA-Gruppen.

ICA-Gruppen

ICA Gruppen AB (publ) är ett av Nordens ledande detaljhandelsföretag med cirka 2400 egna och handlarägda butiker i Sverige, Norge samt de tre baltiska länderna. I koncernen ingår ICA Sverige, ICA Norge och Rimi Baltic som i huvudsak driver dagligvaruhandel, ICA Fastigheter som äger och förvaltar fastigheter samt ICA Banken som erbjuder finansiella tjänster till de svenska kunderna.

Till huvudkontoret i Solna söker nu ICA-gruppen en Ansvarig Public Affairs. Tjänsten ingår i den koncernövergripande informationsavdelningen och man rapporterar till koncernens chef för extern kommunikation. Det näringspolitiska arbetet ska ske i ett nära samarbete med koncernens ledande befattningshavare

För att lyckas i rollen krävs det att du har en mycket god kunskap om och kan navigera inom svensk inrikespolitik och inom EU. Du har troligen arbetat med politiskt arbete och opinionsbildning under många år och du har en dokumenterad erfarenhet från att ha bedrivit framgångsrik påverkansarbete för ett företag eller organisation.

Du har en relevant akademisk examen.

Top