Intressepolitiskt sakkunnig-Stockholm

Vi söker en Intressepolitiskt sakkunnig till en av landets största insamlingsorganisationer med placering i centrala Stockholm.

Som Intressepolitiskt sakkunnig är du viktig för organisationen i dess arbete mot Sveriges beslutsfattare för att nå organisationens mål. Du kommer främst att arbeta med de frågor i organisationens intressepolitiska program som berör forskning.

Du ska aktivt arbeta med att driva organisationens forskningspolitiska frågor så att dessa får gehör hos politiker och beslutsfattare samt andra relevanta intressenter. I rollen ligger även att ge strategiska råd samt att ta fram relevanta underlag. Du ska även kunna arrangera aktiviteter som exempelvis seminarier och debatter.

För att lyckas i rollen krävs det att du har en mycket god kunskap om forskarvärlden. Du har en stor förståelse för svensk inrikespolitik i allmänhet och för forskningspolitik i synnerhet, kunskaper som du fått från att ha arbetat med dessa frågor inom den politiska administrationen och/eller i en liknande roll i en annan organisation. Du har troligen ett stort nätverk inom forskning och politik.

Du är en del av den intressepolitiska avdelningen och gillar lagarbete. Du har en stor drivkraft att vilja åstadkomma förändringar.

Relevant akademisk utbildning är ett krav. Möjligen har du själv bedrivit forskning.

För mera information om tjänsten, vänligen kontakta ansvarig rekryteringskonsult Susanne Ahlström på tel. 070-604 4297 alternativt sah@bondi.se

Top