Presschef börsbolag-Sthlm

Vi söker en Presschef till ett av Nordens ledande detaljhandelsföretag, som är noterat på Nasdaq OMX.

Som presschef rapporterar man till koncernens Senior VP Corporate Communications och man leder en grupp om tre personer, utöver en själv, med fokus på press och media.

Huvudsakliga uppdraget är att ansvara för koncernens mediestrategi samt medierelationer. Med det långsiktiga strategiska arbetet i fokus ska man även dagligen, utifrån omvärldshändelser, initiera proaktivt PR-arbete. Rollen är således främst strategisk men också operativ.

Rollen innebär också att man har en viktig roll i att säkerställa att all extern kommunikation inom koncernen, oavsett marknad, affärsenhet, målgrupp och avsändare, är i linje med och stärker det gemensamma varumärket.

För att lyckas i rollen ska man gilla att vara i hetluften vad gäller medietryck och samtidigt ha förmågan att se medierelationer i ett större perspektiv och kunna driva dessa strategiskt internt och externt.

En gedigen erfarenhet av strategiskt externkommunikationsarbete i en stor och komplex organisation är önskvärt liksom erfarenhet från att ha arbetat i ett större affärsdrivande bolag. Erfarenhet från en medlemsburen organisation är meriterande. Lång erfarenhet från att ha arbetat med medier är en absolut förutsättning liksom goda kunskaper i engelska, både i tal och i skrift.

Placering i Solna.

För mera information, vänligen kontakta ansvarig rekryteringskonsult Susanne Ahlström, sah@bondi.se alt. på 070-604 42 97

Top