Informationschef Unicef

UNICEF Sverige söker en informationschef, med övergripande ansvar för extern-och interninformation. Informationschefen leder en avdelning med två medarbetare och avdelningen utgör ett stöd till organisationens arbete med insamling, opinion och påverkan. Tjänsten innebär ett lednings-och utvecklingsansvar för UNICEF Sveriges interna information och externa information via press och övriga media. Utöver ansvaret för det strategiska arbetet med ett övergripande ansvar för planering, utvärdering och resultat, innebär tjänsten även delaktighet i det operativa arbetet.Informationschefen sitter med i ledningsgruppen.  

Kandidatprofil
Unicef söker en driven person med starka ledaregenskaper och med mycket bred erfarenhet från samarbete med media. Erfarenhet från att själv ha arbetat som journalist och erfarenhet från generellt informationsarbete, exempelvis från en PR-byrå är ett krav.  

Utbildning/Erfarenhet
ü  Akademisk utbildning i kommunikation eller journalistik
ü  Erfarenhet av arbete från press, radio och tv.
ü  Erfarenhet av annat strategiskt och operativt kommunikationsarbete, gärna från en PR-byrå.
ü  Erfarenhet av att leda
ü  Engagemang kring barns rättigheter och samhällsfrågor, både i Sverige och internationellt.
ü  Mycket goda kunskaper i svenska och engelska i såväl tal som skrift.
ü  Driven skribent med god stilistisk förmåga 

Personliga egenskaper
ü  Hög grad av personlig mognad
ü  Drivande
ü  Målfokuserad
ü  Tydlig
ü  Strukturerad
ü  Kreativ
ü  Stabil
ü  Stresstålig 

UNICEF är FN:s barnfond

UNICEF (the United Nations Children's Fund) arbetar på uppdrag av FN för att förverkliga barns rättigheter. Sedan 1946 har UNICEF kämpat för alla barns rätt till överlevnad, trygghet, utveckling och inflytande. Över hela jorden arbetar UNICEF med att bilda opinion, påverka politiker, samla in pengar och skaffa fram materiella resurser för att kunna förändra barns liv. UNICEF finns representerat i över 190 länder och territorier. I över 150 av dem driver UNICF utvecklingsprojekt för utsatta barn. Över 7 000 personer strävar dagligen efter att förändra barns liv – både på lång sikt och i katastrofsituationer. 

Eftersom UNICEF är ett fristående FN-organ, får de inte några pengar från FN:s budget. UNICEF är helt beroende av frivilliga bidrag från regeringar, företag, organisationer och privatpersoner. Tillgångarna fördelas efter behov – hjälpen går till dem som mest behöver den. 

UNICEF Sverige
Förutom fältkontor med långsiktiga utvecklingsprogram och katastrofberedskap i över 150 länder och territorier, finns UNICEF även representerat i de rika länderna, genom så kallade nationalkommittéer. Totalt finns 36 sådana kommittéer och en av dessa är UNICEF Sverige som är en ideell förening.

UNICEF Sverige samlar in pengar genom insamlingskampanjer, företagssamarbete och försäljning av UNICEF-kort och presenter. När det gäller barns rättigheter i Sverige fokuserar UNICEF på fyra områden: barn på flykt, handel med barn, gör barnkonventionen till lag samt få med den i grundskolans läroplan.

UNICEF Sveriges organisation
UNICEF Sverige har under ett antal år vuxit snabbt såväl vad gäller omsättning som antal anställda. Idag har UNICEF Sverige ca 40 anställda, under 2009 samlade man in 470 miljoner kronor. Generalsekreterare är Véronique Lönnerblad. Utöver personalen som arbetar på kansliet finns UNICEF-grupper på 29 orter runt om i Sverige och enstaka kontaktpersoner på ytterligare tre orter. UNICEF Sveriges kontor är beläget på Kungsholmen i Stockholm.

Mer information om UNICEF finner du på www.unicef.se
  

För vidare information kontakta partner Susanne Ahlström på 0708-375669. Intresseanmälan och CV skickas till sah@bondi.se. Sista ansökan ska vara oss tillhanda senast den 23 januari.
Top