Pressekreterare-Stockholm

Vi söker en pressekreterare till en av Sveriges största insamlingsorganisationer, Cancerfonden.

Cancerfonden är en fristående, ideell insamlingsorganisation som arbetar för att fler ska överleva och färre ska drabbas av cancer. Insamlade medel går till forskningsfinansiering, opinionsbildning och kunskapsspridning. Sedan Cancerfonden grundades 1951 har de delat ut närmare 8 miljarder kronor till svensk Cancerforskning. Varje år finansierar de ca 450 forskningsprojekt.

Som pressekreterare på Cancerfonden arbetar du löpande med presskontakter, såväl proaktivt som reaktivt. Du gör medieanalyser, arbetar med krishantering samt till viss del även med budskapsträning.

I rollen, som är placerad på kansliet i centrala Stockholm, arbetar du nära PR-och pressansvarig, som har det övergripande strategiska ansvaret.

För att lyckas i rollen har du tidigare arbetat operativt med press-och mediekontakter, gärna i en idéburen organisation och är van att arbeta med sociala medier. Du är en duktig skribent och en god lagspelare.

Du har en relevant eftergymnasial utbildning.

För mer information om tjänsten, vänligen kontakta rekryteringskonsult Susanne Ahlström på tel. 070-604 42 97. Dina ansökningshandlingar skickar du till sah@bondi.se

Top